sunnuntai 6. marraskuuta 2011

TUULIHATUT


Tuulihatut on helppoja tehä vaikka juhliin naposteltavaks suolasella tai makealla täytteellä. Taikina itessään ei maistu miltään joten täytteen kannattaa maistua. :) ( kuvat unohtu ottaa siinä tekemisen tiimellyksessä, mutta laitan  niitä myöhemmin :))


taikina:


125 g voita
2,5 dl vettä 
ripaus suolaa
2 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa


1) Mittaa vesi ja rasva kattilaan, kiehauta. Älä keitä vaan kiehauta.

2) Nosta kattila vähäks aikaa sivuun ja lisää suola ja sokeri ja kaikki jauhot kerralla. Sekoita kunnolla, niin että vesi-rasvaseos on imeytyny jauhoihin.

3)Laita kattila takasin liedelle ja kuumenna puuhaarukalla sekoittaen, niin että taikina irtoaa kattilan reunoista. Ei pitäisi mennä kauaa. Älä polta.

4) Jäähdytä hetki ja kaada taikina vatkausta kestävään kulhoon ( ei missään tapauksessa teflonkattilassa..). Lisää kananmunat taikinaan yksitellen ja vatkaa jokainen hyvin sekaan.

5) Pursota leivinpaperille sopivan kokosia nokareita, n. teelusikan kokosia. Ota kuppiin kylmää vettä, kasta sormi veteen ja painele tuulihattujen terävät kärjen kasaan, jotta ne ei pala.

6) Paista 200 asteessa 20 min. Älä avaa luukkua välillä, sillä muuten tuulihatut lässähtää.

Anna jäähtyä, halkase ja täyty miten haluat. Ite kokeilin kinuskikermavaahtoa ja passas hyvin. :) Suolaseks täytteeks käy esim. tuorejuustot, suolakala, kinkku yms. Ihan mitä vain tekee mieli laittaa!



Lopussa muistin sentään näpsästä kuvan, siinä on mun tuulihattuja, reilusti täytettyinä tietenki. ;)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti