torstai 22. marraskuuta 2012

Vaalipaneeli 8.10

Vapaa-ajantalolla oli maanantaina 8. lokakuuta koulumme järjestämä oma vaalipaneeli. Vaalipaneeli oli tarkoitettu meidän lukiolaisillemme ja ylä-asteen yhdeksäsluokkalaisille. Paikalle kutsuttiin kaiken kaikkiaan 8 kunnallisvaaliehdokasta eri puolueista vastailemaan kiperiin kysymyksiin ja kertomaan näkemyksistään yleisölle. 


Vaalipaneeli aloitettiin niin, että jokainen ehdokas sai kertoa jotain itsestään. Tämän jälkeen juontajat lämmittelivät ehdokkaat ns. lämmittelyväittämillä, joihin ehdokkaat vastasivat joko kyllä tai ei vastaavasti vihreällä tai punaisella lapulla. Tämän jälkeen ehdokkailta kysyttiin laajempia kysymyksiä, joihin jokainen ehdokas sai vuorollaan vastata maksimissaan 1,5 minuutin aikana. Kellomies piti huolen siitä ettei tästä aikarajasta lipsuttu, tosin joillakin ehdokkaista se meinasi lipsua kellon soitosta huolimatta! Loppuun ehdokkaat saivat vielä minuutin mittaisen

 
Loppupuheenvuoron, joissa he kertoivat miksi juuri häntä tai hänen puoluettaan pitäisi äänestää.
Vaalipaneeli oli varsin onnistunut, tosin se olisi voinut olla hieman pidempi ja laajempi, sekä yleisöä olisi voinut ottaa enemmän mukaan. Ehkä sitten ensi vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti